Sigmapearl Clean Matt, de reinigbare muurverf voor binnen.

Ken je dat? Van die momenten dat je per ongeluk uitschiet met een fles ketchup of de lepel? In al je enthouaisme besmeur je de muur van je keuken en hoppa, daar is je vlek. Heel vervelend natuurlijk, maar met de Sigmapearl Clean Matt kun je met een doekje de muur zo weer schoon krijgen. Doekje erover en klaar, ideaal toch! Met ''normale'' muurverf zal je de viezigheid er ook wel af kunnen halen, alleen is de kans groot dat je toch nog een vlek blijft zien. Met Sigmapearl Clean Matt, de innovatie op het gebied van muurverf, heb je deze ellende niet. Tip: Reinig de muur met Sigmapearl Cleaner.

De vernieuwde kwaliteit voor een nog beter resultaat

Het product is al enige tijd op de markt, maar onlangs heeft Sigma deze muurverf verniewd. Daardoor kan er een nog mattere look behaald worden. Dit is zelfs het geval als er lichtinval optreedt aan het oppervlak. Daarnaast is de reinigbaarheid verbeterd. Door de technologische verbeteringen, de zogenaamde Easy Clean Technology, trekt het vuil niet in het oppervlak, maar blijft dit als ware op het oppervlak liggen. Daardoor kan het oppervlak beter gereinigd worden. Het esthetische eindresultaat is met de Sigmapearl Clean Matt nog mooier. De verf is erg gemakkelijk te verwerken en geeft een mooi egaal aangezicht.

Belangrijkste kenmerken van de Sigmapearl Clean Matt

  • Uitstekend reinigbaar
  • Uitstekend bestand tegen opglanzen
  • Schrobklasse 1 volgens NEN EN 13300
  • Dekkingsklasse 2, zeer goede dekking
  • Bestand tegen de meest voorkomende (professionele) reinigingsmiddelen
  • Geringe vuilabsorptie
  • Zeer mooie afwerkinkg, zeer goede vloei
  • Uitstekende verwerking
  • Goed verspuitbaar
  • Zeer mat

Waar kan ik deze muurverf gebruiken?

Deze muurverf is geschikt voor het afwerken van wanden in ruimten die regelmatig gereinigd worden, zoals in ziekenhuizen, zorginstellingen, levensmiddelbehandelende en -verwerkende bedrijven of industrieën, scholen, kinderdagverblijven, horecagelegenheden, woonruimten, keukens, gangen en badkamers. Dat is dus een hele lijst! In de praktijk blijken de resultaten erg goed en wordt de verf geroemd om zijn reinigbaarheid en matheid. Je kunt de muurverf aanbrengen op minerale ondergronden, zoals beton, stucwerk, schuurwerk, gipsplaten, metselwerk, glasweefsel, glasvlies en bestaande goed hechtende (muurverf)lagen en structuurpleisters. Daarmee verschilt deze muurverf niet van andere soorten muurverf.

Hoeveel kan ik schilderen per liter?

Afhankelijk van de zuiging en de structuur van de ondergrond kun je zo'n 8-10 m² per liter behalen. Denk eraan dat je altijd de muur goed voorbehandeld, mocht dat nog niet zijn gedaan. Dat betekent dat je de muur moeten voorstrijken/fixeren wanneer deze bijvoorbeeld nieuw gestuct is. Gebruik hiervoor Sigmafix Universal. Dit is een transparant middel waarmee je de zuigende werking van de muur opheft. Denk er ook aan om de juiste roller gebruiken. Met name voor deze verf is het belangrijk de juiste roller te kiezen. Hiermee krijg je namelijk een nog strakker eindresultaat. Het verschil kan enorm zijn namelijk! Onze tip: gebruik de ProGold Ultra Finish roller. Na het aanbrengen van de verf duurt het ongeveer 2 uur voordat hij ''droog'' is. Dat betekent nog niet dat je de muur dan al kunt overschilderen. Dit kan na ongeveer 6 uur. Het voordeel hiervan is dat je op 1 dag meerdere lagen kunt aanbrengen.

Is deze verf alleen in een matte variant?

Naast de matte variant is er ook een zijdeglans variant, de Sigmapearl Clean Satin. Deze glanst wel ten opzichte van de matte variant. Het is altijd een kwestie van persoonlijke smaak natuurlijk, maar het gros van de mensen kiest voor de matte variant. Echter zijn ze beide gelijk qua kwaliteit en duurzaamheid.