Een jungle van kit; welke moet ik gebruiken?

Er zijn zoveel kitten beschikbaar, dat het soms niet meer duidelijk is welke kit je waarvoor mag gebruiken. En gebruik je dan toch de verkeerde, dan kan dit grote gevolgen hebben. Denk hierbij aan scheuren, niet over te schilderen, geen droging en plakkerigheid. Daar zitten we allemaal niet op te wachten. Vandaar een overzicht met de meest voorkomende kitsoorten en toepassingen.

Wat is kit?

Ook nog belangrijk is om te weten wat kit nu precies is. Kit is de benaming voor een dikke substantie die voornamelijk wordt gebruikt om naden en kieren af te dichten.

Actrylaatkit

De meest voorkomende kit is acrylaatkit. Deze is te verkrijgen in verschillende kwaliteiten (waterbestendig, sneldrogend, binnenkit, buitenkit) maar met hetzelfde doel, namelijk het afdichten van weinig werkende voegen, naden en kieren bij bijvoorbeeld deur en raamkozijnen, vensterbanken, lambriseringen, trappen, plinten langs wanden en plafonds en verder ook voor aansluitingen met gipswanden en stucplafonds met wanden.

Siliconenkit

Deze wordt gebruikt voor topafdichting van aanrechtbladen en in sanitaire ruimtes. Denk dan aan tegels met bad-douche-wastafels, toilet auto boot en caravan. Deze kit is niet overschilderbaar. Pas ook op dat de kit niet op plekken komt waar nog geschilderd moet worden(zie ander blog over siliconen in de verf).

Butyleenkit

Gebruikt men voor enkel glas af te dichten.

Hybryseal 2ps kit

Dit is een uitstekend overschilderbare hybride afdichtingskit voor beglazings- en gevelvoegen. Geschikt voor gelaagd, enkel-, isolatie-, inbraakwerend en zelfreinigend glas. Het is ook geschikt voor het dichten van dilatatie- en aansluitvoegen. Tevens voor het afdichten van voegen rondom raam- en deurkozijnen.

Montagekit

Deze kit is geschikt voor het monteren van diversen materialen, zoals hout, metaal, kunststof, steen en tegels. Let op: sierlijsten hebben een eigen kit anders wordt het materiaal aangetast.

Nog vragen?

Heb je nog vragen over een ‘bolle’ hoogglans? De medewerkers van OnlineVerf.nl helpen je graag voor een antwoord of passend advies. Neem vrijblijvend contact met ons op om je vraag beantwoord te krijgen.