Hoe schilder ik een deur? | Onlineverf.nl

Hoe schilder ik een deur?

Een deur schilderen is niet moeilijk, zolang je maar de juiste stappen neemt. Daarom leggen we je er in deze blog stap voor stap uit hoe je het beste een deur kunt schilderen. Als je de stappen volgt, dan kom je gegarandeerd tot een mooi resultaat.

Stap 1: Het schoonmaken van de deur

Voordat je kunt beginnen met schilderen, is het belangrijk om de deur voor te behandelen. Maak de deur eerst stof- en vetvrij met St. Marc Allesreiniger. Je kunt het beste de St. Marc in een emmer doen met water en de deur behandelen met een spons.

Stap 2: Schuren van de deur

Het opschuren van de deur zorgt voor een betere hechting van de verf. Zorg er wel voor dat je een fijn schuurpapier neemt. Een te grove korrel zorgt niet voor het gewenste effect. Daarnaast zal je de schuurstrepen blijven zijn nadat je hebt afgelakt. En dat is zonde! Wij raden aan om bijvoorbeeld korrel P240 te nemen.

Stap 3: Het aanbrengen van de primer

Gebruik voor een binnendeur verf op waterbasis. Een goede primer voor binnendeuren is de Sigma S2U Nova Primer. Als je een deur buiten wilt schilderen, neem dan verf op terpentine basis. Een voorbeeld hiervan is de Sigma S2U Allure Primer. Voor het gronden van de deur kun je zowel een Anza lakroller als een kwast gebruiken.

Stap 4: Kit en plamuur oneffenheden weg

Het gebruik van kit en plamuur helpt je om eventuele oneffenheden weg te werken. Kleine beschadigingen kun je wegplamuren met Alabastine Houtplamuur.

Stap 5: Schuren van de deur

Nadat je de deur hebt behandeld schuur je de deur met een fijn schuurpapier. Hiervoor kun je korrel P320 gebruiken. Je doet deze handeling om te zorgen dat de hechting beter is. Daardoor ‘’pakt’’ de verf beter.

Stap 6: Het aflakken van de deur

Rol de deur mooi en egaal af. Zet de verf dik op en verspreid de verf goed over het oppervlak. Rol daarna in verticale banen af en doe er vervolgens niets meer aan. Met name watergedragen verf droogt snel aan en dan zou je baanvorming kunnen krijgen. Synthetische verf heeft een langere open tijd waardoor je er iets langer in kunt werken dan water gedragen. Als je een deur binnen gaat aflakken, dan kun je bijvoorbeeld Sigma S2U Nova Satin gebruiken als aflak. Voor buiten kun je bijvoorbeeld de Sigma S2U Allure Gloss gebruiken. Als je bovenstaande stappen volgt, dan ben je gegarandeerd van een goed resultaat. Kijk ook dit filmpje waarin we demonstreren hoe je een deur schildert. https://www.youtube.com/watch?v=56U47ClSScM&feature=youtu.be