Goed gebruik van schuurpapier | Onlineverf.nl

Goed gebruik van schuurpapier

Schuurpapier gebruik je om de ondergrond egaal te krijgen om een strakke verflaag te krijgen. Daarnaast zorgen de kleine krasjes die je aanbrengt voor een goede hechting.

Schuurgroftes variëren van fijn tot grof

Er zijn verschillende schuurgroftes die variëren van fijn tot grof. Hoe groter het getal, hoe fijner het schuurpapier en dus kleinere krasjes. Voor het schuren van bijvoorbeeld een kozijn gebruik je schuurpapier van een korrelgrootte 120 indien het houtwerk slecht is. Voor het schuren van verflagen die nog goed in tact zijn, gebruik je korrelgrootte 180 of hoger. Te grof schuren geeft grote schuurkrassen en deze blijven naderhand zichtbaar. Dus bij twijfel altijd hogere/fijnere schuurkorrel nemen. De voordelen op een rijtje:

  • Geen verwondingen aan je vingers.
  • Je komt in bijna alle hoeken tijdens het schuren . Dit komt in de praktijk overeen met 90% van al het schilderwerk.
  • Hoog schuurrendement. Het totale oppervlak van het schuurpapier wordt verbruikt.

Bekijk hier het hele assortiment schuurpapier

Voor een strakke ondergrond kun je starten met schuren met korrelgrootte 80 indien het houtwerk slecht is. Wanneer het mooi glad geschuurd is kun je de houtwerk behandelen met een vullende grondverf en vervolgens opschuren met schuurpapier van korrelgrootte 180 of hoger. Voordat de laatste verflaag geschilderd wordt kun je de verflaag schuren met gebruikt schuurpapier korrelgrootte 220. Van dit schuurpapier zijn de scherpe puntjes afgeschuurd en kun je niet te diep schuren in de verflaag.

Ga direct aan de slag met één van deze producten: