De nieuwe manier van verf kopen!

Een veranderende markt

Het aantal aankopen via internet is de afgelopen jaren enorm gestegen en heeft ons aankoopgedrag behoorlijk beïnvloed. Deze trend zal naar verwachting, volgens de e-commerce experts de komende jaren nog explosief toenemen! Begrijpelijk dat veel bedrijven hierop inspelen door het openen van een webshop. Maar is dat wel genoeg? Voldoet dit aan de verwachting van de klant? Hoe denkt de klant eigenlijk? Dit zijn slechts enkele vragen waarbij de ondernemer rekening dient te houden.

Waarom Onlineverf.nl verf online is gaan verkopen

Als je schijnbaar alles via internet kunt verkopen, dan zal het ook niet zo lastig zijn om verf online te verkopen. Of wel? Laten we even teruggaan in de tijd. Het is begin 2012 als twee jonge ondernemers beginnen aan een marktonderzoek waarin duidelijk moet worden of consumenten wel zitten te wachten op een webshop in verf. Zo gezegd, zo gedaan. Na een maandje rondbellen, artikelen lezen, statistieken bekijken en een rapport schrijven was het zover. Het onderzoek was klaar en het resultaat was dat we het maar moesten doen. Maar wat heb je eigenlijk aan een onderzoek? Want ondernemen doe je toch omdat je het leuk vind, omdat je passie er ligt en omdat je vrolijk wordt van tevreden klanten? Juist! Dat is ook de belangrijkste reden geweest om te starten met Onlineverf.nl.

2015 is het jaar van de toekomst

Het gaat hard met het bedrijf. Inmiddels werken er dagelijks drie medewerkers aan het succes van Onlineverf.nl en dat is te merken. Het aantal tevreden klanten stijgt iedere maand en daar zijn we trots op! We komen er dan ook graag voor uit dat we de beste webshop van Nederland willen wordt als het gaat om verf. Erg ambitieus, maar zeker niet onhaalbaar. Het belangrijkste is dat we goed luisteren naar onze klant. Want niemand weet beter wat belangrijk is! Op dit moment timmeren we hard aan de weg om de webshop nog beter te maken. We onderhandelen continue met onze leveranciers, we voeren gesprekken met partners zoals PostNL en hebben vaak contact met onze webshop bouwer. Dit alles moet resulteren in een levering die nog beter is afgestemd op de wensen van de klant, een hoger gebruiksgemak op de website en een beter aanbod. Een ander voorbeeld is onze Verfacademy. Hierin vertellen we de consument graag over de producten, leggen we uit hoe en wanneer je het beste kan schilderen en geven we advies over bijvoorbeeld gereedschap.

Waarin onderscheiden we ons nog meer?

Natuurlijk kun je een reeks artikelen in je webshop plaatsen en hopen dat deze verkocht worden. En als deze dan al verkocht worden, dan kun je het blik verf in een doos stoppen en opsturen. Maar zo willen we dat niet! Iedere consument kan zich het standaard riedeltje van een webshop wel bedenken: laagste prijs! Snel geleverd! etc. Maar zulke beloftes zijn inmiddels achterhaalt. Verf kopen via internet is inmiddels veel meer dan alleen voor de laagste prijzen kiezen. Onze klanten vertellen ons eigenlijk zelf waar we het beste in zijn. Op de reviewpagina is lezen dat onze klanten bijvoorbeeld vinden dat we een uitstekende klantenservice hebben. En dat is juist wat aansluit bij onze principes, een vrolijke klant! U vrolijk, wij blij!

Maar wat is dan die uitstekende klantenservice?

Nou, dat houdt in dat Onlineverf.nl de klant voorziet van een passend advies. Als u van plan bent te gaan schilderen, dan stapelen de vragen zich op. Welke verf moet ik gebruiken? Moet synthetische of watergedragen verf hebben? Moet ik mijn muur of kozijn nog voorbewerken? En hoe zit het eigenlijk het de temperatuur tijdens het schilderen? Deze vragen zijn erg herkenbaar en brengen vraagtekens met zich mee. Logisch ook. Maar onze klant weet dat wij altijd bereikbaar zijn en rustig de tijd nemen voor het beste advies. Het doel is om de klant hetzelfde goede gevoel te  geven wanneer hij of zij bij ons in de winkel staat. En als we dat goed doen, dan nemen we meteen de drempel weg om verf in onze webshop te bestellen!

Dan zal het ook wel duur zijn!

De verkoopprijs van een product kan voor consumenten een reden zijn om een aankoop te doen op internet. Want op internet is immers alles goedkoper, en dat is altijd beter! Toch? Er wordt ook wel eens gezegd dat goedkoop duurkoop is. En ja, daar zijn wij het mee eens. Je kan wel altijd zoeken naar de laagste prijs. Maar wat als je een blik verf hebt gekocht die een paar euro goedkoper is als bij een ander, en je er tijdens het schilderen achter komt dat de kleur niet goed is. Of misschien was een andere soort verf wel beter geweest. En heb je wel het juiste gereedschap om te schilderen? En wat als je tijdens je schilderklus vastloopt en niet weet hoe je verder moet? Is het die paar euro's dan wel waard... Wij denken van niet. En dat denken we omdat we dit hebben geleerd in de afgelopen jaren dat we een webshop hebben. Maar belangrijker nog, en daar is ie weer, omdat onze klanten ons dat vertelt hebben. Daarom willen we niet de goedkoopste zijn, maar wel de beste! En het beste is volgens onze klanten een vakkundig advies, betrokken medewerkers die passie voor het werk hebben, goede telefonische bereikbaarheid en correcte levering. En dat we gewoon lage prijzen hebben en snel leveren, dat is slechts een basisvoorwaarde!